21 september 2007
19:00

GIF Parthenon

Referat: AIF Barrikaden - GIF Parthenon

Mot ett Parthenon som hade flera tongivande spelare avstängda (och började med bara 10 spelare de första 3-4 minuterna) dominerade vi matchen redan från start och skapade också med jämna mellanrum flera klara målchanser. På 2 av dessa gjorde vi också mål, ett i 14:e min av Sosa och en frisparkskanon i bortre krysset i 29:e min av Micke efter en petning av Sosa på en indirekt frispark i straffområdet sedan deras målvakt tog upp en bakåtpassning (från 40-50 meter!) med händerna.

Trots att vi fortsatte att dominera matchen kraftigt så kände man att det fanns potential i deras anfallsspel och att minsta försvarsmisstag från vår sida skulle kunna bli ödesdigert. Deras anfallare var kvicka och flyfotade men skapade ytterst få farliga lägen innan de i 55:e min fick in ett reduceringsmål sedan Martin först tappat bollen i en trängd situation och vi sedan inte fick undan bollen utan deras ende spelare kunde slå in den trots att vi hade 3 spelare som hade god tid på sig att slå undan den.

Därefter bytte matchen karaktär fullständigt. Vi tappade allt och de öste på framåt med en väldig frenesi och vi kom nästan inte över mittlinjen på 15-20 minuter! Vi redde dock ut det med tur och skicklighet och bl.a. en jätteräddning av Martin. Efterhand som de anföll med allt mer folk så fick vi naturligtvis jättekontringslägen men de avvärjdes av deras strålande sisteman som tog "allting".

När Parthenon inte fick utdelning mattades man något mot slutet och som så många gånger förr i höst så gjorde istället vi ett mål på övertid. Det var Sosa som efter förspel och pass av nyinsatte Skender kallt satte slutresultatet 3-1 sedan han vänt ut och in på ett par försvarare.